regen

Soorten afgelastingen

De volgende soorten afgelastingen zijn mogelijk:

• Algehele afgelasting. Dit gebeurt door de KNVB bij slechte omstandigheden van de velden (niet alleen Smitshoek). Dit betekent dat het volledige competitieprogramma komt te vervallen.
  • Afgelasting van bepaalde wedstrijden. Ook als er geen algehele afgelasting door de KNVB is kan het zijn dat velden (Smitshoek of tegenstander) te slecht zijn om te spelen en dat er wedstrijden worden afgelast.

Wat betekent dit?

• Bij een algehele afgelasting komt het volledige wedstrijdprogramma voor die dag te vervallen. Alle uit- en thuiswedstrijden, inclusief de 35+-wedstrijden.
  • De wedstrijden voor de Mini-F vinden dan gewoon doorgang, tenzij de velden of weersomstandigheden te slecht zijn (gladheid, sneeuw, storm)
  • Indien er geen algehele afgelasting is kunnen bepaalde wedstrijden worden afgelast. Alleen de afgelaste wedstrijden gaan dan niet door. Het overige wedstrijdprogramma vindt gewoon doorgang.

Hoe weet ik wanneer er afgelastingen zijn?

• Algehele afgelastingen worden door de KNVB gepubliceerd op  NOS Teletekst pagina 603 en op deze website. Zodra het nieuws bekend is wordt dit gepubliceerd. Dit kan op vrijdagmiddag of avond zijn, maar ook pas op zaterdagochtend.
  • Als je op NOS Teletekst pagina 603 kijkt, dan vind je als volgt uit of er algehele afgelasting is:
    • Smitshoek valt onder District West II. Smitshoek 1,2,3,A1,B1,C1,C2 en D1 behoren tot categorie A, alle overige senioren en jeugdteams behoren tot categorie B
    • Alle bekerwedstrijden,jeugd en senior, behoren ook tot de A-categorie
    • Een X betekent dat alle wedstrijden in de desbetreffende categorie zijn afgelast
  • Afgelastingen van bepaalde wedstrijden worden op de website gepubliceerd. Klik hier voor de afgelastingen.

Als er afgelastingen zijn, kan ik dan niet voetballen?

• Bij algehele afgelasting wordt er een zgn schaduwprogramma afgewerkt. Zodra dit bekend is wordt dit op de website gepubliceerd.
  • Indien er geen algehele afgelasting is, maar alleen de wedstrijd van uw team is afgelast, is er geen vervangend programma.

Wat moet ik wel en niet doen?

• Alle informatie over afgelastingen wordt z.s.m. op de website gepubliceerd. Kijk dus vanaf vrijdagmiddag op de website voor actuele informatie.
  • Ook kunt u NOS Teletekst pagina 603  bekijken vanaf vrijdagmiddag.
  • Ga in geen geval bellen met de vereniging, de verenigingsmanager of de wedstrijdsecretaris. Wat zij weten staat op internet of op teletekst. Bedenk wat er gebeurt indien een kleine 1000 spelende leden hen over afgelastingen bellen. Bovendien dienen de telefoonlijnen vrij te zijn om informatie over afgelastingen uit te wisselen met andere verenigingen.