1 logo smitshoekAfgelopen zaterdag stond in het teken van de dorpsderby tussen Smitshoek en Barendrecht. Smitshoek mocht dit jaar aantreden op eigen veld 4 onder heerlijk zomerse omstandigheden. Voor Smitshoek was het de eerste oefenwedstrijd, terwijl de gasten al oefende tegen Hercules (1-1) en Fortuna Sittard (2-2). Kortom, een zware testcase voor de mannen van Richard Middelkoop.

Na een goede eerste trainingsweek besloot Middelkoop om twee elftallen op te stellen om daarmee de belasting geleidelijk op te bouwen. Zo was er dus genoeg ruimte voor vele jonge spelers die zich aan konden dienen. Zij gaven leuk en knap weerstand tegen het sterkere BVV. In minuut 37 werd Smitshoek in de omschakeling verrast en was het Martijn die Barendrecht op een 0-1 voorsprong bracht. Smitshoek kreeg ook wat kansjes via Rekondie en Verburg, maar de Barendrechtse-goalie Van der Ploeg liet zich niet verschalken.

In de tweede helft werd er door Smitshoek een heel nieuw elftal binnen de lijnen gebracht en wisselde Barendrecht ook de nodige spelers. Vier minuten na de rust was het Juriën Reineta die een vrije trap keurig afrondde, 1-1. Weer vier minuten later was het Delano A Cohen die een makkelijk gegeven strafschop wist te benutten en de stand op 1-2 bracht. Uiteindelijk wist Barendrecht ook nog de 1-3 te maken. Na een fout in de opbouw was het Daniël Esajas die eindstand bepaalde.

Smitshoek liet dus direct een prima indruk achter. Veel spelers hebben weer minuten in de benen en zo kan er gebouwd worden naar een nieuwe succesvol seizoen in de Hoofdklasse. Het was schitterend om elf spelers uit de eigen opleiding aan het werk te zien in deze wedstrijd. Daarnaast maakte men ook kennis met de eerste nieuwkomers in de personen van Scholte (Jodan Boys), Abdoel (DSO), Rekondie (RVVH, ex-Smitshoek), Karreman (Capelle), Van den Biggelaar (NAC O19), Nuytinck (Poortugaal), Kleijn (RVVH) en Maayen (XerxesDZB). Aanstaande dinsdag wacht de eerste wedstrijd in het Van Donge & De Roo Toernooi. Om 19:00 uur speelt Smitshoek tegen competitiegenoot Capelle en op het andere veld wacht de kraker tussen SC Feyenoord en ASWH. Genoeg reden dus om dinsdagavond onder mooie omstandigheden een lekkere pot voetbal te komen kijken op Sportpark Joop Nootenboom.

Opstelling eerste helft:
Sven Scholte; Damian van der Oever, Thijs Oomsen, John van Vught, Giovanni Semedo; Luc van Leeuwen, Jermain Sewambar, Jordi Dekker; Sean Verburg, Mitchel Abdoel, Alex Rekondie.

Opstelling tweede helft:
Sven Scholte, Lorenzo Braaf, Haibe Abdi, Frank Karreman, Ramon van der Wal; Jochem van den Biggelaar, Erwin Nuytinck, Joey Kleijn; Juriën Reineta, Luc Delmee, Ingmar Maayen.

Foto’s: John van Neuren
00-00.jpg 00-01.jpg 01-01..jpg 02-04..jpg 03-02..jpg 04-03..jpg 05-05..jpg 06-06..jpg 07-07..jpg 08-08..jpg 09-09..jpg 10-10..jpg