1 logo smitshoekNa 18 jaar trainer te zijn geweest in de onderbouw, heeft hij onlangs definitief afscheid genomen van onze vereniging. Juist hierom vonden we het hoog tijd om hem nog één keer in het zonnetje te zetten - we hebben het hier natuurlijk over niemand anders dan Leon de Groot. Uit het oog, maar zeker niet uit het hart!

Hij is getrouwd met zijn Yvonne en samen hebben zij twee kinderen, Mitchel en Melissa. Van kleins af aan was hij te vinden bij Tediro, maar op een gegeven moment maakte hij een carrière switch en focuste zich op tennis...

“In de tijd dat ik mij stortte op het tennissen, heb ik uiteindelijk mijn absolute top weten te bereiken. Samen met mijn team (bij Z’67) ben ik Nederlands kampioen geweest en zelf ben ik Rotterdams kampioen geworden in mijn eigen categorie en geëindigd in categorie 3. Gedurende mijn laatste tennisjaren speelde ik veel in de dubbel 4 en 5 en heb ik veel toernooien gewonnen.”

Na een intense periode als tennisser, besloot hij zijn racket in te ruilen voor een voetbal. Aangezien hij toentertijd vlak achter onze vereniging woonde én zijn zoon zich op zesjarige leeftijd inschreef op de club, was de keus natuurlijk snel gemaakt: Henk Ebben wist hem te vinden en voor hij het wist was hij de leider van de toenmalige F4 (het opleidingsteam van toen).

“Ik startte als leider van de F4 en we sloten het eerste seizoen direct af met een kampioenschap! Het team was gewoon véél te sterk voor de andere partijen in de poule (140 doelpunten voor en maar 8 tegen)! Het jaar daarop werden we, na 13 overwinningen op rij, kampioen met de F1. Bijna had het een hattrick geworden als we het jaar daarna met de E1 de laatste wedstrijd niet hadden verloren. Ik pendelde toen voornamelijk tussen de E1, D1 en C1 en, om de vereniging te helpen, deed ik de A2 er ook bij.”

Hoe je het ook wendt of keert, de afgelopen jaren hebben we dus écht niet om Leon heen gekund. Hij stond zijn mannetje en waar hulp nodig was, was hij te vinden.

“Voor mij komen de mooiste herinneringen uit mijn eerste drie jaar bij de club. Toen begonnen we echt fors te groeien en zag je het niveau met de week stijgen! Nu ik dan echt afscheid heb genomen van vv Smitshoek, heb ik mij voorgenomen om vaker naar de sportschool te gaan en de, voor mij, leuke jeugdwedstrijden natuurlijk te blijven bezoeken. Misschien ga ik ook wel weer tennissen, we zullen zien! Ik hoef mij op zaterdagmorgen in ieder geval niet meer te haasten zodat ik om 07.40 uur klaar sta op de club om te verzamelen. Ik kan trouwens ook niet wachten om tijd door te gaan brengen met mijn kleinkind die in december wordt geboren!”

Nogmaals dank voor jouw inzet en positieve energie, Leon. We wensen je het aller-allerbeste toe en zien je uiteraard graag terug langs de lijn!