1 logo smitshoekIn de halve finale op het fraaie sportcomplex van Xerxes moest Smitshoek O23 proberen de finale van de Drukzo Talent cup te halen. Tegenstander was thuisploeg Xerxes an dat was op voorhand al een pittige uitdaging. Toch was er vooraf alle vertrouwen in een goede afloop. Na een wat aftastende beginfase van beide ploegen was het de thuisploeg dat na een minuut of 10 het initiatief greep. De achetrhoede van Smitshoek met Remco als rechtsback, Jay als linksback en Thijs en Haibe in het centrum komt vooralsnog echter nog niet in de problemen. Aanvallend is Smitshoek helaas niet bij machte om een vuist te maken, ondanks dat er met Sean, Jurrien en Luc toch een linie stond die in het afgelopen seizoen heel wat minuten in het eerste elftal in de benen heeft. Een redelijke voorzet en een kopbal over zijn de enige wapenfeiten in het eerste gedeelte van de eerste helft. In de 25e minuut komt een hoge bal de Smitshoek 16 in die Thijs probeert weg te koppen. Helaas gaat de bal met een mooie boog over Oscar heen de eigen goal in. Smitshoek probeert de zaken energieker aan te pakken, maar het wil vanavond niet zo vlotten. Na een goede doorkopbal kan Soufiane een lob vanaf een meter of dertig proberen, maar de bal gaat naast. Het middenveld met verder Damian en Niels werkt hard, maar krijgt niet de overhand op het veld en dus blijft Xerxes de bovenliggende partij. In de 36e minuut mag Jurrien een corner nemen die door Thijs hard wordt ingekopt en nu gelukkig in het goede doel. We mogen een kleine minuut van de gelijke stand genieten want de eerstvolgende aanval slaat Xerxes toe en staat het weer op een 2-1 voorsprong. Doordat Jurrien een grote kans aan het eind van de eerste helft onbenut laat, blijkt 2-1 ook de ruststand te zijn.

In de 2e helft wordt geprobeerd om de stand weer gelijk te trekken, maar het is niet de avond van Smitshoek O23. Overal op het veld zijn we een stapje te laat en er wordt niet echt als een team gevoetbald, hetgeen in eerdere wedstrijden juist de kracht van de O23 was. Oscar heeft gelukkig nog wat goede reddingen in huis waardoor een gelijkspel nog steeds tot de mogelijkheden behoort. In de loop van de 2e helft komen Lychon, Allard en Micha in het veld in een poging de wedstrijd een andere wending te geven. In de laatste 10 minuten neemt Smitshoek meer risico en dat pakt helaas verkeerd uit. In de laatste 5 minuten profiteert Xerxes optimaal en loopt het via 3 fraai uitgespeelde treffers uit tot 5-1. In de laatste minuut komen dan toch nog 2 kansen voor Smitshoek wanneer eerst Sean na goed doorgaan de paal raakt en Luc in de volgende aanval met een schot vanaf de 16 meter de andere paal raakt.

Een volledig terechte overwinning voor Xerxes en voor Smitshoek blijft overeind staan dat er veel talent in de vereniging zit dat er helaas vanavond niet uitkwam. Toch mogen we trots zijn op het behalen van de halve finale in een regio met heel veel goede clubs met gerenommeerde opleidingen. En volgend seizoen is er uiteraard een nieuwe kans.