1 logo smitshoekOp zaterdag 2 juni 2018 is het dan eindelijk zover; de finaledag voor de KNVB beker - district West 2. Op het terrein van voetbalvereniging BVCB uit Bergschenhoek speelt JO8-01 van VV Smitshoek de bekerfinale tegen het team van HVV JO8-01 uit Den Haag.

Onder begeleiding van neutrale spelleiders trappen we om 9.30 uur af en gaan beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. HVV blijkt een geduchte tegenstander en onze middenvelders Dean Blauw, Sohan Jhagroe, Robin Smit en Zjuul Yannick Keizerwaard moeten er hard voor werken om de bal naar voren te krijgen bij één van onze spitsen: Jaycob de Winter en Twan Booij.

Vooral in de eerste helft lukt het HVV regelmatig om er voorbij te komen en moet er ook worden ingegrepen door onze verdediger Fabian Kelly. Gelukkig gaat dit best goed en hoeft onze keeper Déjan van Erkel nog niet heel veel in actie te komen..

Toch lukt het de jongens van HVV de openingstreffer te scoren en gaan we met een 0-1 achterstand de rust in. De spanning stijgt en onze jongens hebben het zwaar, zeker als we kort na rust nog een treffer van HVV moeten incasseren. Nu komt het er echt op aan! Onze jongens werken er hard voor en blijven zoeken naar een tegendoelpunt. Kort voor de time-out is het eindelijk zover, het lukt Smitshoek een doelpunt te scoren. De stand is nu 1-2 en er staan nog 10 minuten op de klok!

Deze laatste 10 minuten wordt er door het team heel hard gewerkt en lukt het steeds beter om elkaar te vinden en de tegenstander meer onder druk te zetten. De gelijkmaker hangt in de lucht. In de laatste minuten gebeurt dit ook, uit een corner scoren we de gelijkmaker (2-2)!

Net als in de halve finale tegen de Jodan Boys moet een penalty serie de uiteindelijke beslissing geven. Nu wordt het echt spannend! Ook deze keer wordt de penalty serie met succes afgerond (4-2). VV Smitshoek wint de KNVB bekerfinale voor jongens onder 8 uit district West 2!

Na de officiële prijsuitreiking op een echt podium, wordt deze overwinning natuurlijk flink gevierd. Onder toeziend oog van heel veel trotse ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden zingen, feesten en natuurlijk in ons tenue onder de douche! Ook de leiders verdienen dan een nat pak.

Terug in Smitshoek wacht het team nòg een verrassing. De jongens worden als kampioenen ontvangen en vol trots toegesproken door Leo Tol en Henk Ebben, om daarna samen lekker patatjes te eten en weer een feestje te vieren.

Een ontzettend knappe teamprestatie en een bijzondere afronding van een heel mooi en succesvol seizoen!