1 logo smitshoekVoor het bereiken van de halve finale in de Drukzo talent cup dient de O23 van Smitshoek af te rekenen met de O23 lichting van VVGZ uit Zwijndrecht. VVGZ staat voor Voetbal Vereniging Gelukvogels Zwijndrecht, maar dat wist u natuurlijk al. Nu maar hopen dat ze vanavond hun naam geen eer aan doen. Smitshoek is in ieder geval direct de bovenliggende partij in het eerste kwartier. Met name Geraino is een plaag voor de verdediging van VVGZ. Eerst wordt er een kopbal van hem van de lijn gehaald en even later gaat zijn schot net voorlangs. Trainer Martin Schouten heeft zijn mannen geinstrueerd snel en hoog druk te zetten en dat betaalt zich in de 8e minuut uit wanneer Jordy er goed tussen zit als VVGZ wil uitverdedigen. Een 1-2tje met Tim, die met een fraai hakje de bal teruggeeft, brengt Jordy vrij voor de keeper en dan is het zoals gebruikelijk een geheid doelpunt. In de 13e minuut ziet Niels zijn schot geblokt na een prima aanval. VVGZ heeft moeite met het combinatiespel van Smitshoek, maar countert in de 17e minuut zeer scherp over hun linkerkant en scoort vanuit het niets de gelijkmaker. Smitshoek moet zich hier even van herstellen en met name de achterhoede met Gio, Giovanni, Owen en Ramon moet alle zeilen bijzetten. In de 23e minuut kan een kopbal van VVGZ na een corner maar net van de lijn worden gehaald, maar in de 38e minuut is het wel raak voor VVGZ dat koppend op voorsprong komt. De goed spelende Trtacey verstapt zich en moet helaas gewisseld worden. Voor hem komt Jibbe in het veld. De slotfase van de eerste helft is weer voor Smitshoek. In de 41e minuut kan Jordy een bal in de 16 meter oppakken en knap afronden zodat er weer een gelijke stand op het scorebord komt. In de laatste minuut kopt Niels nog in het zijnet en dus gaan we met 2-2 rusten.

Met Haibe in het veld wordt aan de 2e helft begonnen en de eerste kans is voor Soufiane die zijn schot maar ternauwernood van de lijn gehaald ziet worden. Het spel van beide kanten is de 2e helft niet om over naar huis te schrijven en lange tijd gebeurd er vrijwel niets voor beide doelen. Met Micha als laatste invaller wordt gepoogd weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar de stand zal ondanks aandringen en wat kleine kansen voor VVGZ in de slotfase niet meer veranderen.

En dus moeten net zoals in de vorige ronde strafschoppen de beslissing brengen. En net als in de vorige ronde hebben we Oscar op goal staan. Hij stopt de 2e penalty maar de andere 4 gaan er foutloos in. Ook Smithoek benut 4 penalties die door Jordy, Haibe, Tim en Micha keurig worden benut. Doordat Niels zijn strafschop gestopt ziet is de stand 4-4 na 5 penalties en gaan we om en om beginnen. En dan is Oscar op zijn best. De 6e penalty stopt hij en de VVGZ speler zal zich even geen gelukvogel voelen. Aan Gio de eer om de beslissende penalty binnen te schieten. Langs de kant wordt nog snel gevraagd of hij een beetje goed is in penalties nemen, maar het antwoord moet iedereen schuldig blijven omdat niemand hem ooit een penalty heeft zien nemen. Met een koel en feilloos ingeschoten strafschop geeft Gio dan zelf maar het antwoord en Smitshoek mag zich gaan opmaken voor de halve finale op dinsdag 5 juni (plaats en tegenstander nog onbekend).