1 logo smitshoekSmitshoek JO13-1 speelde zaterdag 12 mei UIT tegen Oranje Wit JO13-1: de kampioenswedstrijd. Eén punt was voldoende om het feest te laten losbarsten.

Vooraf waren er al de nodige voorbereidingen getroffen: shirts met kampioen als opdruk, een kampioensschaal, medailles, een schaal voor elke speler en een teamfoto als blijvende herinneringen.

En om het feest gezamenlijk te beleven, ging Smitshoek JO13-1 wederom met een touringcar naar dit keer Dordrecht. En de bus zat natuurlijk tjokvol.

Maar dan moet het nog wel gebeuren.

Natuurlijk voelt Smitshoek JO13-1 zich sterk, maar Oranje Wit kon toch recente uitslagen overleggen van 0-0 tegen RBC, en een 3-1 winst tegen JEKA, respectievelijk de nummer 3 en 2 van de ranglijst.

Deze zaterdag was het om 7.00 uur verzamelen bij Smitshoek, en om 8.30 uur klonk het eerste fluitsignaal in Dordrecht.

En de kampioen speelde als een kampioen: dominant, goed positiespel en dat leverde fraaie treffers op.

Deze speciale wedstrijd mocht niet toevallig worden gewonnen, maar ook de wedstrijd zelf moest worden herinnerd. Na een 0-3 voorsprong in de rust, werd het uiteindelijk een eclatante kampioenswaardige 0-6 overwinning.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, toeters en fakkels omlijsten de geweldige prestatie: kampioen van de 3e divisie met 17 keer winst in 18 wedstrijden, en een doelsaldo van 80 vóór en slechts 11 tegen. Het resultaat is dan ook een zeer verdiende promotie naar de 2e divisie.

Spelers en trainers dansten op het veld, en er werd gezongen tot in de kleedkamer.

De kampioenen vertrokken snel richting Barendrecht, waar het team van de trainers John de Ronde en Erwin Bravenboer werden gehuldigd, en de schalen werden uitgereikt door een trotse Walter Hazelebach (Hoofd Jeugdopleiding).

Wat een feest! Dit zal altijd blijven herinnerd.

De kampioenen op een rij:
Trainer: John de Ronde
Trainer: Erwin Bravenboer
1. Marcio Jansen
2. Jip Langerhuizen
3. Bink van den Broek
4. Ruben Boekholt
5. Stephanio Sno
6. Mischa Sonbeek
7. Job Jugwels
8. Thijs Blaak
9. Xiodyon Vanterpool
10. Kalle van den Bosch
11. Nano Tokromo
12. Rutger Brink
14. Joa Heijboer
15. Yoshua Sietaram
16. Renzo Ras
17. Ot Wagenaar

Zaterdag 19 mei speelt Smitshoek JO13-1 THUIS tegen Beek Vooruit JO13-1, aanvang 11.00 uur. Wij verwachten veel publiek om de kampioen toe te juichen.

Kampioen

JO13 1 2017 2018