1 logo smitshoekZondag 11 februari jongstleden waren J011-9, JO11-8 en JO13-7 de ‘uitverkoren’ teams om een eredivisie wedstrijd te bezoeken van Excelsior tegen NAC Breda. Het bezoeken van wedstrijden van Excelsior maakt onderdeel uit van een recent gesloten samenwerkingsverband van deze BVO met onze eigen vv Smitshoek en werd financieel mogelijk gemaakt door de Club van 100.

Rond 13.45 uur verzamelden de teams zich voor de hoofingang van het kleine maar bovenal knusse stadion. De teams JO11-8 en JO13-7 inclusief begeleiders namen direct plaats op de Robin van Persie tribune.

De spelers van J011-9 waren de gelukkigen om voor aanvang van de wedstrijd het veld op te mogen. Daar werden eerst rood-zwarte ballonnen de lucht in gelaten om vervolgens de spelers van Excelsior en NAC via een haag een warm onthaal te geven. Een aantal spelers ontving per ongeluk nog een koude douche vanwege het feit dat de sproeiers op het veld spontaan aangingen. En het was al zo koud.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Die eindigde zoals-ie begon: 0-0. Met een beter Excelsior en erg verdedigend NAC was er voetballend gezien maar een hoogtepunt. Een afgekeurde goal van Excelsior. Een onterechte beslissing bleek ‘s-avonds in de samenvatting bij Studio Sport.

Al met al hebben spelers maar ook begeleiders een leuke middag beleefd. Excelsior is een club met een sympathieke uitstraling, die eigenlijk iedere thuiswedstrijd een uitverkocht huis verdiend. Knap om te zien dat een club met bescheiden middelen ieder jaar een leuk en goed voetballende ploeg weet te formeren.

IMG 20180211 WA0016IMG 20180211 WA0010