VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018Afgelopen zaterdag moest Smitshoek na 2 gewonnen wedstrijden zien een goed gevolg aan deze serie te geven tegen de nummer 2 van de competitie. In Hoornaar stond de zware wedstrijd tegen SteDoCo te wachten. Smitshoek speelde in tenues van Jordex/ ING.

De ploeg van Richard Middelkoop werd gelijk al in de verdediging gedrukt door de gastheren. Zeker het eerste kwartier wist Smitshoek niet onder de druk vandaan te voetballen. Echt grote kansen wist SteDoCo echter niet te creëren. Langzaam kon Smitshoek er iets meer uit komen totdat een afstandsschot niet klem gepakt kon worden door Mike van de Wijngaart. De verdediging van Smitshoek reageerde niet alert, waardoor Jordey van Dam van dichtbij de 1-0 kon binnentikken. Na deze treffer bleef de druk van de gastheren komen. Smitshoek kon de verdedigende nauwelijks verlaten, maar gaf ook weinig meer weg tot aan de rust. Slechts 1 kans kreeg SteDoCo nog voor rust, maar Van Dam kopte net naast.

Na rust begon Smitshoek wel wat beter. Er werd iets meer vooruit gespeeld en de bal kon wat meer in de ploeg gehouden worden. Doordat de ruimtes achterin iets groter werden kreeg SteDoCo wel iets meer kansen. 2 grote kansen werden echter om zeep geholpen. Om toch iets te forceren wisselde Richard Middelkoop Luc Delmee voor Laurens Visser. Na 70 minuten leverde dit de mooiste aanval van de middag op. Na een snelle combinatie door het midden kwam Mathijs Tabbers alleen voor keeper Bryan Jongeneel. Hij schoof de bal centimeters naast het doel. De hoop die Smitshoek hiervan kreeg werd al snel de grond in geboord. Een zwabberbal door Jodey van Dam vanaf 25 meter zeilde over Mike van de Wijngaart heen en betekende de 2-0. Smitshoek leek in een kansloze positie met minder dan 20 minuten te gaan. 5 minuten later kreeg Smitshoek een uitgelezen kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. De sterk fluitende scheidsrechter Timmer legde de bal op de stip nadat Sean Verburg vastgehouden werd in de 16. De penalty werd feilloos ingeschoten door Erwin Bravenboer. Met de 2-1 op de borden kreeg Smitshoek weer geloof in een stuntje. Erwin Bravenboer was 5 minuten voor tijd heel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn tegendraadse kopbal werd heel knap uit de kruising getikt door Jongeneel. 2 minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen invaller Jay-Jay Meierdres de 3-1 binnenschoot. Bijna werd er nog gescoord door SteDoCo, maar die domper bleef de Oranje Zwarten gelukkig bespaard.

Doordat AFC en RVVH verloren blijft het gat naar de onderste 3 plaatsen nog steeds 4 punten. Volgende week staat de wedstrijd tegen Zwaluwen op het programma. Om 14.30 uur zal er in Vlaardingen afgetrapt worden. Weer een kans om definitief bij de middenmoot aan te haken.

Opstelling Smitshoek:
Mike van de Wijngaart; Lorenzo Braaf, Rugter van der Kleij, Thijs Oomsen, John van Vugt; Marcel Varela Ribeiro (80. Remco de Neef), Mathijs Tabbers, Erwin Bravenboer; Sean Verburg, Bart Deprez (76. Noah de Nijs) en Luc Delmee (66. Laurens Visser)

foto's: John van Neuren

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg

Login

Zoeken