VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018Smitshoek heeft opnieuw een cruciaal duel in de Hoofdklasse gewonnen. Het thuisduel tegen Rijsoord eindigde in een gelukkige 2-1 overwinning. Smitshoek kwam na rust aan de leiding door Bart Deprez. Zes minuten voor tijd kwam Rijsoord langszij door Zepp Jacobs. Dik in de blessuretijd was het opnieuw Bart Deprez die met een wonderschone goal in de rechterbovenhoek Smitshoek aan drie broodnodige punten hielp.

Rijsoord had vorige week flink verloren van Noordwijk (1-8) en Smitshoek won het staartduel bij Argon met 0-2. Trainer Richard Middelkoop had opnieuw een basisplaats voor Lorenzo Braaf als rechtsback. Mathijs Tabbers begon op het middenveld ten koste van Laurens Visser en Bart Deprez was weer hersteld van zijn griep. De wedstrijd begon nerveus, wat te verwachten was in een belangrijke wedstrijd. Rijsoord middenvelder Khalid Rahli vond met een inzet de vuisten van Mike van der Wijngaart. Daarna pakte de thuisclub het initiatief en ging het op zoek naar het doel van de gasten uit Ridderkerk. Een mooie aanval over de linkerkant eindigde met een voorzet van Mustafa Celen op Sean Verburg, maar de bal ging net naast het doel. Twee minuten later was het Tim Strijbosch die bekeken doelman Lingen wilde verschalken, maar zijn inzet was net te hoog. De grootste kans in de eerste helft was voor Rijsoord buitenspeler Ibrahim El Koubai, maar zijn schot eindigde net over het doel van Mike van der Wijngaart.

Na de rust was het Smitshoek dat aanspraak maakte op de openingstreffer. Daar moest het zo’n tien minuten op wachten. Oud-Smitshoeker Zepp Jacobs verspeelde knullig de bal, waarna Smitshoek razendsnel Bart Deprez lanceerde en hij faalde voor voormalig Smitshoek keeper Jordi Lingen niet. Er werd gevlagd voor buitenspel, maar scheidsrechter Jobse wuifde dit weg. De beste kans op de 2-0 was vervolgens voor Rutger van der Kleij, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Rijsoord verdediger Mike van Dongen. Rijsoord deelde ook wat speldenprikjes uit. Opnieuw was het Ibrahim El Koubai met twee schoten, maar beide pogingen gingen naast het doel. Rijsoord drong, zoals je kan verwachten, aan en dat gaf Smitshoek de ruimte om te counteren. Om een snelle counter te lanceren schoot doelman Van der Wijngaart de bal diep richting Bart Deprez, waarbij zijn collega Lingen aan de andere kant zich bijna verkeek op deze uittrap en nog net een doelpunt van de Smitshoek-goalie kon voorkomen. Vervolgens werd Mathijs Tabbers vervangen door Laurens Visser. De daaropvolgende hoekschop werd door voormalig Smitshoeker Romain van Bruggen nog net over zijn doel gekopt om een nieuw doelpunt te voorkomen. In minuut 83 wisselde trainer Middelkoop voor het laatst en kwamen Luc Delmee en Thijs Oomsen in de ploeg voor Tim Strijbosch en Mustafa Celen. Een minuut later was het de schlemiel Zepp Jacobs die zijn fout bij de eerste goal goedmaakte en volledig vrijstaand bij de tweede paal de gelijkmaker binnenkopte. Smitshoek wist dat een overwinning noodzakelijk was en ging op zoek naar het doel van Lingen. Wat gevaarlijke hoekschoppen van aanvoerder Erwin Bravenboer waren dreigend en zo kopte Rutger van der Kleij een keertje bijna raak. Waar de wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, was het in minuut 95 Bart Deprez die een voorzet vanaf rechts heerlijk in de verre kruising schoot. Een vreugde explosie daalde neer op Sportpark Smitshoek, waarmee het wist dat deze overwinning Smitshoek richting de middenmoot zou duwen.

Gezien de uitslagen op de andere velden is een plek in de middenmoot weer realistisch. Het gat tot deze plekken is slechts drie punten, terwijl het gat naar beneden nu opgelopen is tot vier punten met nog een wedstrijd te goed. Volgende week gaat Smitshoek op bezoek bij nummer twee SteDoCo. De thuiswedstrijd eindigde in 2-2, dus hopelijk kunnen de mannen van Richard Middelkoop de huidige reeks doortrekken.

Opstelling: Mike van der Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, John van Vugt, Mustafa Celen (83. Thijs Oomsen); Marcel Varela Ribeiro, Erwin Bravenboer, Mathijs Tabbers (75. Laurens Visser); Tim Strijbosch (83. Luc Delmee), Bart Deprez, Sean Verburg.

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg 19..jpg 20..jpg

Login

Zoeken