VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018In een staartduel in de Hoofdklasse A is Smitshoek niet verder gekomen dan een puntendeling met RVVH. Op Sportpark Smitshoek stond na negentig minuten een 1-1 stand op het scorebord. De gasten uit Ridderkerk kwamen in de openingsfase op een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Sanzio Dieterich. Smitshoek kwam in de tweede helft langszij na een kopbal van Jordi Dekker.

De belangen in het duel waren hooggespannen. Smitshoek kon RVVH dieper in de degradatiezorgen duwen en zelf weer omhoog kijken door het duel winnend af te sluiten, terwijl RVVH moest winnen om de aansluiting te houden. Dit leverde een aftastende openingsfase op, waarbij Smitshoek veelvuldig aan de bal was en RVVH in de omschakeling gevaarlijk wilde worden. Vanuit Smitshoekse zijde waren er twee leuke kansen te noteren. Beide waren afkomstig vanaf de rechterzijde, waarbij Juriën Reineta met een individuele actie tweemaal Sean Verburg in stelling bracht. Helaas vond hij tweemaal RVVH-goalie Danny Spelde op zijn weg. De eerste echte gevaarlijke kans aan de andere kant was direct raak. De prima buitenspeler Sanzio Dieterich werkte een voorzet van de rechterkant achter het standbeen langs doelman Robin Boot. Vlak daarna werd Smitshoek opnieuw geconfronteerd met een tegenvaller. Topscorer Bart Deprez moest het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Jordi Dekker. Vanaf dat moment was het Smitshoek dat op zoek ging naar een gelijkmaker voor de thee. Het grootste gevaar kwam echter weer aan de andere kant. Nadat RVVH de bal wist te ontfutselen, bracht het Diego Rietveld in stelling. Hij passeerde doelman Boot, maar kreeg het niet voor elkaar om de bal vervolgens in een open doel te schuiven.

Na de rust was het opnieuw Smitshoek wat aandrong, wat ook gezien de stand te verwachten was. RVVH werd in zijn achteruit geduwd, maar echt grote kansen bleven uit. Het was eigenlijk wachten tot minuut 66. Een snelle korte corner genomen door Sean Verburg en Juriën Reineta verraste de RVVH-organisatie, waarna Jordi Dekker met zijn voorhoofd het laatste zetje tegen de bal gaf. Hierna kwam de wedstrijd open te liggen en was het voor beide supportersscharen spannend. Zowel Smitshoek als de gasten uit Ridderkerk speelde voor de overwinning, maar een puntendeling was op zijn plaats. Zo eindigde de wedstrijd ook in een gelijkspel, waar beide ploegen eigenlijk niks aan hebben.

Volgende week mag Smitshoek op bezoek bij Achilles Veen. Tegen de huidige nummer vier heeft Smitshoek het vaak lastig, dus een eenvoudig karwei zal het niet worden. Aftrap in Veen om half drie.

Opstelling Smitshoek:
Robin Boot, Remco de Neef, Rutger v/d Kleij, John van Vught, Ramon v/d Wal; Damian van der Oever, Erwin Bravenboer, Laurens Visser; Juriën Reineta, Bart Deprez (21. Jordi Dekker), Sean Verburg.

1.jpg

Login

Zoeken