1 logo smitshoekMeer dan 130 jongens en meisjes zijn afgelopen weekend weer op voetbalkamp geweest in het Brabantse Lierop. Binnen no time waren in maart alle plekken ingeschreven en ging de voorbereiding met 20 begeleiders van start. Met veel enthousiasme was er weer een vol programma bedacht om de jongens en meisjes een onvergetelijk weekend te bezorgen.

Op vrijdag 23 juni zijn we met twee bussen en een aantal auto's richting Brabantbos Lodge in Lierop gereden waar we het weekend verbleven. Helaas waren er wel wat files, maar dat mocht de pret niet drukken. De keukenploeg was al vooruit gegaan, zodat de kinderen al direct een goed vullende pastamaaltijd kregen voorgeschoteld. Iedereen was lekker uitgelaten en onze kamphoofden Marcel en Leo hadden de microfoon op MAX staan om de kinderen te overstemmen en de regels van het weekend nog een keer onder de aandacht te brengen. Leo had nog wat dozen voetbalplaatjes van de Jumbo actie meegenomen waar we het hele weekend profijt van hebben gehad. Op de deuren van de slaapkamers prijkten de voetbalplaatjes zodat er geen discussie kon zijn over de juiste kamerindeling en in bijna elk spel kwam je wel voetbalplaatje tegen.

Na het eten, opmaken van de bedden en omkleden in een sportief outfit was het tijd voor een circuitspel. Op het veld waren 13 voetbaloefeningen of spelvormen uitgezet met een aantal moeilijke Quizvragen uit de Wikipedia van Leo. Ondertussen werd er door een team begeleiders een horror spel uitgezet in het bos. De kinderen moeten een touw volgen door het donkere bos, waarbij ze allemaal enge dingen tegenkomen.
Na het circuitspel werden alle kinderen weer naar de eetzaal gedirigeerd waar het horrorspel werd uitgelegd. Nadat het donker was geworden gingen groepen van 15 tot 20 kinderen met een begeleider het bos in. Middenin het bos werd gestart met een eng verhaal en geluiden waardoor de eerste kinderen gelijk weer terug naar het kamphuis wilde. Met de echte diehards werd de route gelopen waar we rennende spoken, enge geluiden, achtervolgingen en hangende skeletten tegen kwamen. Het was een nieuw onderdeel wat de kinderen erg leuk vonden. Vervolgens ging iedereen moe en voldaan naar bed (of toch niet?).

2017 06 28 PHOTO 00000365

Zaterdagochtend was het alweer vroeg dag en de kinderen kregen om 8.15 uur een stevig ontbijt voorgeschoteld. Ondertussen werden de bestelde luchtkussens in de vorm van een stormbaan, buikschuiver en gaten schieten met snelheidsmeter gebracht en opgezet. Samen met een "voorronde" penalty bokaal en nog een paar andere voetbalspellen werd na het ontbijt dit weer in circuit vorm afgewerkt. Tussen de bedrijven door was er weer volop drinken en fruit aanwezig om op krachten te blijven.
Gelukkig hadden we dit jaar ook weer Peter bij ons die als "eerste hulp" overuren maakte. Heimwee, buikpijn, bloedneus, splinter, wondjes, bijen- en wespensteken tot een simpele hoofdpijn en oververmoeidheid aan toe. Je kunt wel stellen dat we niet meer zonder Peter kunnen.
Ook dit keer hadden de meiden van de keuken weer flink hun best gedaan en kreeg iedereen een tosti als lunch. In de middag hebben we nog twee leuke spellen gedaan, transfer- en douane spel, wat werd afgesloten met een echte buikschuiver (speeltoestel) in het water. De jongens douchen verder toch het hele weekend niet, dus was dit perfect om met kleren aan nog even lekker af te spoelen.
Zaterdagmiddag sloten we af met de frietkraam (onbeperkt friet en snack) waar begeleider Harold ook wel raad mee wist. Tijdens het wachten op de zonsondergang werd door Leo de traditionele prijsuitreiking gedaan, waar weer veelvoud aan bekers werden uitgereikt. Toen het eenmaal donker was geworden werd er gestart met de speurtocht in groepen van 10, wat altijd leuk wordt gevonden door de kinderen. Bepakt met aardbeien en chips wordt de route gelopen die in de middag al door de begeleiding was uitgezet. Na terugkomst gaat de muziek hard aan en wordt er volop gedanst onder leiding van Harold, die nog steeds losjes in de heupen is. Veel kinderen zochten ook direct hun bed op, omdat de vermoeidheid ondertussen wel voelbaar was.

Zondagochtend zag je allemaal vermoeide koppies aan het ontbijt zitten, maar met het onthullen van het programma kregen we de jongens en meisjes weer in de juiste spirit. Begeleider Michel had een voetbal toernooi in elkaar gezet waar iedereen enthousiast aan mee deed. Fanatiek werd er op vier velden een volledig programma afgewerkt en afgesloten met twee finales. Tussen de middag bestaat de lunch dit keer uit een broodje rookworst, wat ook door iedereen met gejuich werd ontvangen. Als slotstuk wordt de finale penalty bokaal gespeeld met twee ingehuurde top keepers.

In sneltrein vaart reikt Leo de laatste prijzen uit en krijgt iedereen nog een Smitshoek cap en bal. Alle kampspullen worden verzameld, de gebouwen weer schoon achtergelaten en we rijden rond 14.45 richting Barendrecht. Moe maar voldaan hebben de kinderen weer genoten van een top weekend die mede werd mogelijk gemaakt door: Bakkerij Pot, Kreko, Corporate Supplies, JORDEX Shipping & Forwarding, Supportersclub vv Smitshoek, Safex Certificatie Instelling, Marni Fruit BV, GaGa-Republic en Paul Spiljaard.

2017 06 28 PHOTO 00000367