Hoofdsponsoren

selectieVorige week vervelend verloren van Jodan Boys, nu een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Xerxes. Ze staan op de 2e plek en doen nog mee voor het kampioenschap. Bij ons wat aanpassingen, een aantal eerstejaars mogen alvast wennen aan de JO13-1. In het doel Thijmen, op rechtsback Joey, centraal Luuk en Scott en op linksback Justin. Op middenveld controleren de eerstejaars Mischa en Thijs en Sem speelt op 10. Voorin op de flanken de vertrouwde gezichten van Nigel en Lloyd en in de spits maakt ook 1ejaars Diego zijn opwachting.

De jongens van Xerxes zijn groot en ogen fysiek sterk. Dus kunnen we dit voetballend oplossen?? Direct van de aftrap staan we niet op te letten, hun rechtsbuiten schiet op Thijmen af maar die was gelukkig wel al wakker en pakte de inzet. Maar Smitshoek is voetballend een stuk verder en al snel levert dat een grote kans op. Nigel lanceert Sem in de diepte die de ruimte goed inloopt een verdediger goed afsnijdt en op volle snelheid op de keeper lijkt af te gaan, maar een verdediger kan met een sliding (of was het een overtreding??) voorkomen dat Sem zou scoren. Een tel later heeft Mischa een bloedneus en verlaat het veld. Dat zou zeker een kleine 10 minuten duren, maar de trainers kozen niet voor een vervanger. Maar ook met 10 man was het beste spel van Smitshoek. Een mooie actie van Lloyd en hij kan op doel af, maar de keeper redt. Even later lijkt Smitshoek erdoor maar een overtreding stopte de aanval. Op een meter of 20 gaat Thijs brutaal achter de bal staan, helaas verdwijnt zijn inzet zelfs over het net achter het doel. Toch speelt Thijs een prima wedstrijd. Een actie van Nigel in combinatie met Joey, laatstgenoemde wringt zich met enig fortuin erlangs en komt zo opeens voor het doel, echter de hoek was zeer lastig maar de medespelers waren prima meegelopen; toch verrast Joey de keeper door op doel te schieten en raakt daarbij buitenkant paal. Even later wat onhandig balverlies rechts in de achterhoede, de inzet van Xerxes wordt echter van de lijn gehaald door de goed naar binnengeknepen Justin. Xerxes put hier moed uit en even later lijkt de 0-1 te vallen, pal voor het doel schiet de Xerxes aanvaller echter wild de bal over het doel. Smitshoek schrikt wakker en Lloyd komt met een prachtige actie erlangs trekt de bal op de vrijstaande Diego die de bal kan binnentikken maar helaas de bal verkeerd raakt. Thijs strooit met een paar mooie passes maar zowel Nigel als Lloyd zijn net niet snel genoeg om een keer af te ronden.
In de rust 5 wissels, Luca vervangt Diego, Tyren vervangt Mischa, Jamie komt op 10 voor Sem, Yannick vervangt Luuk en eerstejaars Rubin neemt linksback over van Justin.
Het begin was zo mogelijk nog slechter dan in de eerste helft, op onze eigen aftrap ontstaat een gigakans voor Xerxes maar wederom was Thijmen wel scherp uit de kleedkamer gekomen, hij redt een inzet van 2 meter van het doel, de aanval wordt moeizaam afgeslagen maar wordt nog een keer ingebracht en voorbij de tweede paal duikt een Xerxes speler volgelvrij op en schiet gelukkig voor ons de bal richting cornervlag. Maar Smitshoek herstelt weer met prima voetbal. Een mooie steekbal van Thijs is net te hard voor Nigel, maar even later krijgt Thijs alle ruimte, passt precies goed op de doorgelopen Jamie die alle tijd en ruimte heeft en de bal over de keeper heen schiet: 1-0. Xerxes lijkt er door heen te zitten, ze gaan steeds meer lopen met de bal en dat is makkelijk verdedigen. Hoewel, Yannick glijdt weg en bijna profiteert Xerxes, de kopbal van dichtbij wordt echter makkelijk gevangen door Thijmen. Maar daarna regent het kansen voor Smitshoek. Mischa komt er eerst nog in voor Thijs. Lloyd is ervandoor, trekt de bal terug op de vrijstaande Jamie die schiet hoog over. Even later een goede combinatie tussen Nigel en Joey, Xerxes lijkt makkelijk te kunnen uitverdedigen, maar Joey krijgt zomaar de bal mee en dendert op het doel af, een HVV doelpunt hangt in de lucht maar Joey besluit af te geven. De meegelopen Nigel krijgt de bal uiteindelijk en wipt de bal zo onderkant lat.
Xerxes komt er nog maar sporadisch uit en als er dan dreiging is laat Scott met een prachtige sliding zien wat verdedigen is.
Even later een mooie beweging van Nigel, de moegestreden Xerxes speler valt bijna over zijn eigen benen en Nigel is ervandoor. Hij speelt Jamie aan die echter de bal niet goed raakt. Even later wordt de wedstrijd beslist.
De diepe bal bestemd voor Lloyd wordt opgepikt door Luca (meters buitenspel, maar niet gezien) en die gaat alleen op het doel af, hij lijkt de bal iets te ver voor zich uit te spelen maar tikt subtiel de bal langs de keeper: 2-0. Een mooie kopbal van Lloyd wordt gered, maar even later weet Lloyd Jamie te vinden die met een professionele links kijken rechts passeren de bal in het doel schuift: 3-0. Een vrij makkelijke overwinning tegen een fysiek sterke tegenstander die uiteindelijk wel stuk gespeeld zijn. Volgende week DSO en dan nog de kraker om de 2e plek tegen DHC.