vv Smishoek JO15 1 thumbVandaag krijgen we de koploper op bezoek. Het is een schitterende dag voor een lekkere pot voetbal. Onder prima weersomstandigheden wordt er afgetrapt.

Jelmer, Julian, Jamie
Dex, Gabri, Jordi
Reno, Allard, Michel en Pim
Shery (doel)

Ali, Brett, Nathan op de bank
Milan geschorst
Thom geblesseerd uitgevallen tijdens de warming-up

Binnen 5 minuten komt Julian oog in oog te staan met de keeper, Julian wil de bal binnen koppen, maar de keeper van Spijkenisse staat goed opgesteld en kan de bal uit het doel tikken. Gelijk daarna kan Spijkenisse counteren en wordt aan de linkerkant de bal voorgetrokken maar het schot van de spits gaat hoog over. Er komt een vrije trap voor Spijkenisse maar deze bal gaat rakelings langs het doel. Spijkenisse is een stuk feller dan Smitshoek. Smitshoek moet alle zeilen bijzetten om het Spijkenisse zo lastig mogelijk te maken. Jordi moet helaas met een borstblessure het veld verlaten. Ali komt er voor in de plaats. Als Jamie een vrije trap meekrijgt en deze richting het doel schiet, gaat de bal naast het doel. Alle supporters van Smitshoek denken dat de bal binnen wordt geschoten. Maar helaas. Het feest gaat niet door. Spijkenisse opent de score door de 0-1 met een boogbal over Shery heen binnen te schieten. Smitshoek laat zich niet uit het veld slaan en stropen de mouwen op. Er volgen wat kansjes over en weer. Allard mag een hoekschop nemen, deze is te zacht maar Jamie kan de bal verlengen, de bal komt voor Julian terecht en Julian schiet de bal binnen. 1-1. Daarna krijgt Spijkenisse weer meer grip op de wedstrijd maar Smitshoek blijft voor iedere bal knokken. Spijkenisse krijgt nog 2 kansen voor de rust om met de winst de rust in te gaan, maar de ballen verdwijnen naast het doel. We gaan met een gelijkspel de rust in.
De Trainer zei tegen zijn Spelers dat hier niet van verloren hoeft te worden. Geloof in je zelf , en in je team. Duels moeten gewonnen worden, nou dat hebben we allemaal gezien.
Na de rust gaan we verder met dezelfde teams. Geen wissels. Spijkenisse voert de druk weer op, waar Allard en Michel veel ballen weg weten te werken in de verdediging. Er worden veel duels op het middenveld uitgevochten, waardoor het spel soms wat rommeliger oogt. Ali krijgt de bal op links, deze bal weet hij voor het doel te krijgen, maar Jamie is net te laat om deze bal binnen te tikken. Even later brengt Gabri met een prima steekballetje Jamie in een kansrijke positie voor het doel, alleen schiet Jamie met een boogbal de bal over het doel. Hierbij laten we een grote kansen aan ons voorbij gaan. Als Ali weer op de linkerkant goed doorkomt de bal goed voor het doel krijgt, in een scimmage wordt de bal weggetrapt door de keeper en belandt deze bal voor Dex zijn voeten, maar Dex schiet de bal hoog over het doel heen. Dan laat Spijkenisse weer wat van zich horen en moet Shery aan de bak. Er volgen 2 hele belangrijke reddingen van Shery die hiermee zijn team in de wedstrijd weet te houden. Pim die zo af en toe ook goed mee naar voren komt en prima voorzetjes geeft, alleen worden deze weggewerkt door Spijkenisse. De laatste minuten breken aan. Smitshoek zet nog eens aan, als er een overtreding op Ali wordt gemaakt. Allard mag daarvoor de vrije trap gaan nemen, deze gaat richting het 16 meter gebied, een speler van Spijkenisse schiet de bal in eigen doel. 2-1 voor Smitshoek. Een hele ontlading volgt daarna. Spijkenisse probeert nog wat aan de stand te doen, maar Shery is in vorm, en houdt zijn doel schoon, waardoor Smitshoek de 3 punten in eigen huis weet te houden een terechte overwinning.
Onze mannen hebben vandaag een prima teamprestatie geleverd vandaag. Waar de vorige wedstrijden het balletje net de verkeerde kant opviel, viel het balletje vandaag onze kant op.
Complimenten voor de inzet die vandaag geleverd is!

Smitshoek Boven aan dat is waar wij voor gaan.