VV Smitshoek 1 thumbAfgelopen zaterdag speelde het Smtshoek van Raymond Frehe een thuiswedstrijd tegen RVVH. Om weg te komen uit de degradatiezone was winst noodzakelijk.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor RVVH dat 2 plaatsen hoger staat als Smitshoek en vrijwel zeker is van lijfsbehoud in de hoofdklasse. De grootste kansen waren dan ook voor de Ridderkerkers die een gevaarlijke ploeg hebben met Benjamin Martha als aanvalsleider. Eigenlijk kon Smitshoek slecht 1 maal echt gevaarlijk worden en dat was via Erwin Bravenboer die zijn schot net naast zag vliegen. De blauw witten wisten een aantal 100% kansen verspelen. Alleen Martha wist na een half uur te scoren. Zodoende werd er met een stand van 0-1 gerust.

Na rust wist Smitshoek de wedstrijd te kantelen. Met Joren van der Linden voor Trecy Kapata werd vaker en sneller de aanval gezocht. Het was echter aan de goed keepende Mike van de Wijngaard te danken dat niet gelijk na rust door de Ridderkerkers gescoord werd. Hij pakte het schot van Benjamin Martha in een 1 op 1 situatie. Snel daarna werd de tactiek van Frehe in doelpunten uitgedrukt. Sean Verburg die ditmaal wel een basisplaats had kopte door op Gilliomar Leona die vrij voor keeper Kloosterman niet faalde en de 1-1 op het bord zette. In tenues van Z-Press/ Universal steel ging Smisthoek door om de overwinning binnen te slepen. De grootste kansen waren dan ook voor Smitshoek. Erwin Bravenboer scjoot net over en Leona kon bijna een vrije trap inkoppen. Na 64 minuten kreeg Laurens Visser een vrije kans doordat een gekraakt schot van Leona voor zijn voeten viel. Hij aarzelde niet en schoot de 2-1 binnen. RVVH ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar vooral Smitshoek werd gevaarlijk. Alex Rekondie zag na 75 minuten zijn schot gekeerd door keeper Kloosterman. In de volgende corner Was het echter Kloosterman die opzichtig in de fout ging en de bal in zijn eigen doel liet vallen en zo de eindstand 3-1 op het bord zette. De sterk spelende jongeling Damian van den Oever had in de resterende tijd net iets te veel tijd nodig om de score nog uit te breiden, maar daar treurde niemand meer om.

Met deze 3 punten neemt Smitshoek weer iets meer afstand van de onderste 2 plaatsen. Met nog 5 wedstrijden te gaan is de achterstand op de veilige 12e plaats nog 4 punten, doordat Zwaluwen van Breukelen wist te winnen. Zaterdag 15 april speelt Smitshoek wederom thuis. Dan is Jodan Boys de tegenstander en wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling Smitshoek:
Mike van de Wijngaart; Romain Verbruggen, Trecy Kapata (46. Joren van der Linden), Thijs Oomsen, Nick van Katwijk; Damian van den Oever, Erwin Bravenboer, Laurens Visser (81. Noah de Neijs), Alex Rekondie; Sean Verburg, Gilliomar Leona

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg 19..jpg 20..jpg 21..jpg 22..jpg 23..jpg