Hoofdsponsoren

vv Smitshoek JO13 5 thumbHet valt niet mee om koploper in de competitie te zijn. De spanning rond de wedstrijden neemt toe. We hebben een voorsprong van 5 punten en dat moeten we vast houden omdat we ook nog tegen Maasstad Tediro JO13-1 moeten voetballen, onze naaste concurrent. En in principe kunnen we van iedereen winnen, maar dat gaat niet altijd vanzelf!

Vandaag, 25 maart, een belangrijke pot. Onze tegenstander is Barendrecht. Zij staan op de derde plaats, scoren veel en hebben een aantal sterke spelers in hun team. En een echte dorpsderby maakt het altijd extra spannend!

Vaak beginnen we slapper aan de wedstrijd dan we hem eindigen, maar gelukkig was dat vandaag anders. Nog wel slordig in de eerste 10 minuten, maar er was duidelijk meer strijd dan in menig andere wedstrijd. Zou het iets met het late aanvangstijdstip te maken hebben? Uitgeslapen?

Betekende in ieder geval dat we via prima goals van Wessel, die zijn snelheid goed kon inzetten in deze wedstrijd, en Sami op een 2-0 voorsprong kwamen en met die stand ook konden gaan rusten. Het was ook te danken aan goed verdedigend werk (Luuk en Kaeden) dat de sterke spits van Barendrecht geen enkele kans kreeg. Toch kreeg Barendrecht nog een paar goede kansen door schoten vanuit de tweede lijn. Maar Tygo was in de eerste helft in topvorm. 3 prachtige reddingen waardoor de nul gehouden werd.

De tweede helft hadden we de wind in de rug. Barendrecht had een paar omzettingen gedaan in de rust, waardoor ze met hun sterke spelers van achteruit gingen voetballen. Slim, want met tegenwind zouden de lange ballen niet echt aankomen bij de spitsen. Daar hadden wij toch even wat moeite mee. Barendrecht kwam via een afstandsschot op 2-1 en het werd zowaar nog spannend. Een mindere fase van onze kant (een beetje zoeken achterin na wat wissels) leverde Barendrecht nog een paar kansen op. Maar ook wij speelden gelukkig veel op de helft van de tegenstander. Een heerlijke vrije trap van Jesper (zo’n 20 meter van de goal) belandde in een keer in het doel. 3-1 dus, met nog maar 10 minuten te spelen. Wessel maakt ook nog zijn tweede goal, 4-1 dus. Barendrecht kwam, alweer via een afstandsschot, nog op 4-2, maar we speelden de wedstrijd prima uit.

Nog steeds 5 punten voorsprong op de nummer 2, Maasstad Tediro. Nog 4 wedstrijden te gaan. We hebben nog 8 punten nodig om kampioen te worden. Of gewoon van Maasstad Tediro winnen....
Het wordt spannend. Nog 4!