vv Smitshoek JO13 5 thumbOp 18 februari 2017 stond de wedstrijd thuis tegen Binnenmaas JO13-4 op het programma. Door alle afgelastingen van de afgelopen weken was dit pas de tweede wedstrijd sinds de winterstop. Al onze spelers waren aanwezig dus we waren op volle sterkte. Binnenmaas stond onderaan en Smitshoek bovenaan, en de uitwedstrijd was met 0-7 gewonnen. De trainers hadden de jongens van te voren gewaarschuwd dat Binnenmaas uiteraard tegen de koploper wilde laten zien dat ze wel degelijk konden voetballen, en dat we ons geen laconiek spel en onderschatting konden veroorloven...

Binnenmaas begon de wedstrijd vol goede moed, en kwam meteen een paar keer in ons strafschopgebied. Uit de omschakeling kwamen we snel eruit en Sami prikte binnen 5 minuten de 1-0 binnen. Dat was een goede start, maar vervolgens leek het erop dat een aantal van onze spelers vandaag de minste wedstrijd van het seizoen speelden (althans dat hoop je dan maar). Veel duels werden niet aangegaan of verloren en de voorhoede vergat het veld breed te maken en vrij te lopen. Binnenmaas rook zijn kans en ging steeds meer aandringen. Een lange bal werd niet onderschept en we lieten Binnenmaas doorlopen zonder ze een strobreed in de weg te leggen: 1-1. Ondanks deze domper bleef het team rustig en dat is misschien wel onze grootste kwaliteit dit jaar. Binnen 5 minuten stond het dan ook 2-1 door een splijtende dieptepass van Matthijs die afgerond werd door Mees. Met deze stand gingen we de rust in. Gezien het spelbeeld wel een juiste stand, maar dat vooral omdat we ver beneden ons kunnen speelden. Dat zouden we graag anders zien de tweede helft.

Ook na de rust bleef het een moeizame wedstrijd met veel spelers onder hun nivo. Matthijs en Sami speelden op het middenveld wel een behoorlijke partij, tezamen met de altijd betrouwbare laatste man Luuk en poortwachter Tygo. Vanuit het middenveld werd er veel opgebouwd, maar voorin wisten we veelvuldig te missen, zelfs op 1 meter van de doellijn kregen we nog de bal over. Uit een geslaagde aanval scoorde Mert de 3-1 en uit een corner van Sami tikte Matthijs de 4-1 binnen. Voor de verandering besloot Sami om een corner eens direct het doel in te draaien: 5-1. Na alle missers van vandaag besloot Wessel dat het tijd werd voor het doelpunt van de wedstrijd en schoot de bal vlak voor tijd schitterend kruising in. Eindstand 6-1.

Op zich een ruime overwinning, maar met het vertoonde spel kunnen we als team niet tevreden zijn. Voor vandaag was het voldoende maar voor de andere wedstrijden van het seizoen moeten we toch meer de strijd aangaan, vechten voor wat we waard zijn en laten zien wat we kunnen. Op 25 februari staat de thuiswedstrijd tegen DHZ JO13-1 op het programma, de enige partij die ons tot nu toe punten afhandig heeft gemaakt. Dat moet toch genoeg reden zijn om de mouwen vol op te stropen!