vv Smitshoek JO13 5 thumbOp 4 februari 2017 eindelijk weer de wei in. Het was al bijna 2 maanden geleden en het was ons ook niet gelukt tijdens de winterstop een vriendschappelijke wedstrijd te regelen. Vandaag gelijk een sterke tegenstander: SJO-DBF JO13-1. De trainers hadden dit team al tegen Barendrecht zien spelen en hadden gezien dat ze een aantal gevaarlijke spelers hebben. Dat konden we mooi in de wedstrijdbespreking aangeven onder het mom van: een gewaarschuwde Smitshoeker telt voor twee!

Door een aantal zieken en blessures moesten we een beroep doen op wat jongens uit een ander team. Ot en Lotfi: ontzettend bedankt voor jullie hulp. Jullie speelden beiden trouwens een prima wedstrijd, waarbij Ot zelfs de score voor ons opende! En omdat ook onze vaste keeper Tygo niet mee kon doen moest Pascal ons doel gaan verdedigen. Prima gedaan Pascal!

Als we de hele wedstrijd bekijken was er toch nog wel sprake van een winterslaap. Slap in de duels, ontzag voor de tegenstander. SJO-DBF had een sterke as en een sterk middenveld en, ondanks de vele coaching, kregen we daar niet echt vat op. De kansen voor ons lagen vooral via snelle counters voorin. Met Jesper in de tweede helft als linksbuiten konden we zijn snelheid goed benutten en werd het uit een aantal goede voorzetten behoorlijk gevaarlijk voor het doel van SJO-DBF. SJO-DBF wist 3 keer tegen ons te scoren. Maar omdat wij gelukkig over een goede doelpuntenmachine beschikken wonnen we de wedstrijd uiteindelijk met 4-3. In de rust stonden we met 2-1 voor maar de tegenstander kwam in de eerste 10 minuten na rust op een 2-3 voorsprong. Dat was het signaal om er een schepje bovenop te doen en de wedstrijd winnend af te sluiten. Doelpunten waren er vandaag van Ot, Kaeden en Niek (2x).

Weer een mooi resultaat, nog steeds ongeslagen bovenaan. Maar je ziet dat het niet vanzelf gaat. Als het voetballend niet lukt moet het strijdend. En dat kan nog wel iets beter....