vv Smitshoek JO13 5 thumb3 december, 9:00 uur aantreden in Maasdam om tegen de JO13-4 van Binnenmaas te gaan spelen. We spelen op natuurgras, dat vandaag voor de verandering niet groen maar volledig wit gekleurd was. Licht bevroren en aan gevroren dauw! Was wel even wennen, maar na het eerste kwartier was iedereen wel gewend aan de bijna winterse omstandigheden. De eerste helft begonnen wij wat voorzichtig. Mede door het lastig te bespelen veld waren we voorzichtig in de duels en was de passing niet echt zorgvuldig. Binnenmaas kon ook niet echt een vuist maken waardoor we eigenlijk geen moment in gevaar zijn geweest. In de eerste helft geen fantastisch kijkspel, maar door doelpunten van Mees en Sami (penalty) konden we met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

Op basis van de eerste helft was het allerminst zeker dat we deze wedstrijd ‘wel even zouden gaan winnen’. Er moest meer inzet komen, beter voetbal, meer de flanken gebruiken en geen angst om acties te maken. Liever 10 maal een actie inzetten die een aantal keer mislukt, dan helemaal geen acties! Zeker in een wedstrijd waarin het duidelijk was dat de tegenstander de mindere was en niet echt tot in ons strafschopgebied zou kunnen komen.

In de tweede helft ging dat een stuk beter. Hoewel we nog een paar opgelegde kansen misten, scoorden we nog 5 keer (Matthijs, Tygo, Mert en Mees (2x)). Beter voetbal. Eindstand 0-7! Echt felle strijd was niet nodig, Binnenmaas bleek duidelijk een maatje te klein, zoals ook door de Binnenmaas leider werd beaamd. Opvallend was het ijzersterke spel van Sami, die echt een fantastische wedstrijd speelde.
Volgende week (10 december) de laatste tegenstander van dit jaar! Oud-Beijerland thuis. Als je naar de ranglijst kijkt een wedstrijd die we zouden moeten kunnen winnen. En als dat gebeurt gaan we als ‘herbstmeister’ de winter in! Wij kunnen van iedereen winnen, maar.... ook van iedereen verliezen!

Gewoon iedere wedstrijd benaderen als een finale, dan gaan we langzaam denken aan een kampioenschap dit jaar......